У склопу иницијативе министра Милана Кркобабића како помоћи пољопривредницима: ПОШТА СРБИЈЕ БЕСПЛАТНО ИСПОРУЧУЈЕ СЕМЕ ЗА ПРОЛЕЋНУ СЕТВУ

У склопу иницијативе министра Милана Кркобабића како помоћи пољопривредницима: ПОШТА СРБИЈЕ БЕСПЛАТНО ИСПОРУЧУЈЕ СЕМЕ ЗА ПРОЛЕЋНУ СЕТВУ

Кабинет министра Милана Кркобабића задуженог за регионални развој саопштава пољопривредницима-домаћинима у Републици Србији да је постигнут договор између Јавног предузећа „Пошта Србије“ и Института за ратарство и повртарство у Новом Саду о бесплатној испоруци семена тог института за пролећну сетву.

Институт за ратарство и повртарство данас тим поводом отвара наменску телефонску линију. Све количине семена кукуруза, сунцокрета и крмног биља које домаћини, пољопривредници, задруге и задругари наруче новосадском институту, „Пошта Србије“ ће у оптималном року достављати на назначену адресу, а ту услугу неће наплаћивати, док траје ванредно стање и епидемија вируса корона.

„То је део настојања да сеоском становништву, које грађанима Републике Србије обезбеђује основне животне намирнице и сировине за њихову производњу, олакшамо изузетно важан сезонски посао – пролећну сетву“ истиче министар Кркобабић.

Министар наводи да је Пошта Србије, као друштвено одговорно предузеће, препозналa значај те иницијативе у овим тешким моментима за нашу земљу и решилa да без накнаде обезбеди домаћинима Србије, семе неопходно за сетву, дајући тако свој активни допринос решавању актуелних проблема у пољопривреди.