Национални тим рачуна на младе акцијаше

Национални тим рачуна на младе акцијаше

“Омладинске радне акције су поново у моди. Истраживања показују да сваки пети млади човек у Србији хоће да иде на радну акцију. Национални тим за препород села Србије рачуна на њих. ” изјавио је данас МиланКркобабић, министар у Влади Србије и копредседник Националног тима за препород села Србије после разговора у Палати Србија са председником Савеза удружења учесника ОРА (омладинских радних акција) Србије Момчилом Талијаном.

Тема разговора је била је била – корисни  видови сарадње Савета удружења учесника  са Националним тимом за препород села Србије. Министар Кркобабић је, у том контексту, најавио Меморандум о сарадњи са овим удружењем у циљу што ефикасније реализације Програма препорода села Србије.

Момчило Талијан је истакао спремност удружења да се укључи у ову акцију и објаснио да та кровна организација у свом саставу има 24 огранка широм Србије и већ је спроводила различите акције по регионима .

„Желимо да обновимо традицију омладинских радних акција и самоорганизовања грађана за друштвено користан рад и да активно допринесемо обнови сеоских домова културе, путева, школа, споменика…“, истакао је Талијан.

Министар и председник Савеза удружења ОРА сложили су се да очекују да се на овај начин допринесе и подизању оптимизма за тако важан посао, од националног значаја.

„Морамо зауставити гашење села Србије, јер ће са њима нестати и цела Србија!”, -упозорио је министар Кркобабић.

Састанку је присуствовао и копредседник Националног тима за препород села Србије, академик Драган Шкорић који је изјавио:

„Радне акције посебно доприносе мотивацији младих људи. Хајде да младе из градова померимо из кафића у лепоте Србије, где би заједно са младима из села радили нешто корисно, нешто научили, а можда се и неко од њих определи да тамо и остане.“